مطبخ العرب الحلقة الثالثة
السبت أغسطس 04, 2012 3:11 pm
السلام عليكم اعزائى الزائرين والاعضاء
------------------------------------------
امبارح دخلت الفيس بوك لقيت 10 رسائل من لبنان عايزين طريقة عمل التبولة اللبنانية
-----------------
بس هما مو عايزين انى اقول الاسماء
بس عادى ف انا قلت اقول لهم عمل التبولة اللبنانية
---------------------------------
نعرف الاول معلومات عن الوصفة
------------------------------------
محتوى الوصفة : نباتى
درجة الصعوبة : سهلة جدااااا
خصائص : سهلة التحضير
------------------------------------
الكمية تكفى : 10 اشخاص
وقت التحضير : 30 دقيقة
------------------------------------
المقادير ركزى معايا
---------------------------
كوب البرغل الناعم
5 حزمات البقدونس
1/2 كيلوطماطم
حزمة النعناع الاخضر
2عدد بصل
4عدد عصير الليمون الحامض
مقدارملح وبهارات
1/2 كوب زيت زيتون
مقداراوراق الخس كابوتشه
----------------------------------------
التحضير :
----
ينقى البرغل و ينقع بنصف كمية عصير الليمون لمدةنصف ساعة.
ينقى البقدونس و يورق النعناع ويفرم كل منهما على حدة فرما ناعما ثم يغسل و يصفى.
تقشر الطماطم ، يزال منها البزر تماما وتفرم ناعما.
يقشر البصل ويفرم ناعما.
تضاف الخضروات المقطعة الى البرغل ، و يخلط الكل جيدا.
يصب زيت الزيتون وعصير الليمون ويعاد تقليبها.
نفرش الاناء الذي سنضعها فيه ببعض اوراق الخس او الكرنب الاحمر للحصول على شكل مشهي.
----------------------------------------------------------
ملاحظات
---------------
الفرم يعني التقطيع بالسكين تقطيعا صغيرا على قدر الامكان.
-----------------------------------------------------------------------
وف الاخر تطلع بهذا الشكل
------------------------------------
وتكون خلصة فقرتنا دقيقة واحدة ونكون معكم
------------------------------------------
امبارح دخلت الفيس بوك لقيت 10 رسائل من لبنان عايزين طريقة عمل التبولة اللبنانية
-----------------
بس هما مو عايزين انى اقول الاسماء
بس عادى ف انا قلت اقول لهم عمل التبولة اللبنانية
---------------------------------
نعرف الاول معلومات عن الوصفة
------------------------------------
محتوى الوصفة : نباتى
درجة الصعوبة : سهلة جدااااا
خصائص : سهلة التحضير
------------------------------------
الكمية تكفى : 10 اشخاص
وقت التحضير : 30 دقيقة
------------------------------------
المقادير ركزى معايا
---------------------------
كوب البرغل الناعم
5 حزمات البقدونس
1/2 كيلوطماطم
حزمة النعناع الاخضر
2عدد بصل
4عدد عصير الليمون الحامض
مقدارملح وبهارات
1/2 كوب زيت زيتون
مقداراوراق الخس كابوتشه
----------------------------------------
التحضير :
----
ينقى البرغل و ينقع بنصف كمية عصير الليمون لمدةنصف ساعة.
ينقى البقدونس و يورق النعناع ويفرم كل منهما على حدة فرما ناعما ثم يغسل و يصفى.
تقشر الطماطم ، يزال منها البزر تماما وتفرم ناعما.
يقشر البصل ويفرم ناعما.
تضاف الخضروات المقطعة الى البرغل ، و يخلط الكل جيدا.
يصب زيت الزيتون وعصير الليمون ويعاد تقليبها.
نفرش الاناء الذي سنضعها فيه ببعض اوراق الخس او الكرنب الاحمر للحصول على شكل مشهي.
----------------------------------------------------------
ملاحظات
---------------
الفرم يعني التقطيع بالسكين تقطيعا صغيرا على قدر الامكان.
-----------------------------------------------------------------------
وف الاخر تطلع بهذا الشكل
------------------------------------
وتكون خلصة فقرتنا دقيقة واحدة ونكون معكم
رد: مطبخ العرب الحلقة الثالثة
السبت أغسطس 04, 2012 3:23 pm
رجعنا لكم تانى
-------------------
بعد الفطار عايزين ناكل حاجة كدة ف النص قلت اعملكم شيبسى
-------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
معلومات عن الوصفة
---------------------
محتوى الوصفة : نباتى
درجة الصعوبة : سهلة جدا
خصائص : سريعة التحضير ومحببة للاطفال
الكمية تكفى : 4 اشخاص
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهى : 30 دقيقة
------------------------------------
المقادير
---------------
1/2 كيلو بطاطس
مقدار ملح وزيت غزير للقلى
-----------------------------
التحضير
-------------
قطعي البطاطس شرائح رهيفه اما بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين واثناء كده نكون حطينا ميه على النار وفيها شوية ملح ومعلقة خل
واول ماتغلى الميه نرمى فيها البطاطس واول ماتغلى نصفيها من الميه ونكون حاطين الزيت على النار
---------------------------------------
الطبخ
------------
قبل مانحطها بالزيت نملحها زى ماحنا عايزين
وبعدين نحطها بالزيت ونحمرها وحطلع مقرمشة ولزيزة جدا وممكن تحطى النكهة التحبيها زى ممكن تحطى مرقة دجاج فى المية او معلقتين صلصة او بدرة البصل زى متحبى وبالهناء والشفاء
-------------------------------------------------------
وتكون با الشكل الذيذ ده
-------------
-----------------------------------------------------------
-------------------
بعد الفطار عايزين ناكل حاجة كدة ف النص قلت اعملكم شيبسى
-------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
معلومات عن الوصفة
---------------------
محتوى الوصفة : نباتى
درجة الصعوبة : سهلة جدا
خصائص : سريعة التحضير ومحببة للاطفال
الكمية تكفى : 4 اشخاص
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهى : 30 دقيقة
------------------------------------
المقادير
---------------
1/2 كيلو بطاطس
مقدار ملح وزيت غزير للقلى
-----------------------------
التحضير
-------------
قطعي البطاطس شرائح رهيفه اما بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين واثناء كده نكون حطينا ميه على النار وفيها شوية ملح ومعلقة خل
واول ماتغلى الميه نرمى فيها البطاطس واول ماتغلى نصفيها من الميه ونكون حاطين الزيت على النار
---------------------------------------
الطبخ
------------
قبل مانحطها بالزيت نملحها زى ماحنا عايزين
وبعدين نحطها بالزيت ونحمرها وحطلع مقرمشة ولزيزة جدا وممكن تحطى النكهة التحبيها زى ممكن تحطى مرقة دجاج فى المية او معلقتين صلصة او بدرة البصل زى متحبى وبالهناء والشفاء
-------------------------------------------------------
وتكون با الشكل الذيذ ده
-------------
-----------------------------------------------------------
رد: مطبخ العرب الحلقة الثالثة
السبت أغسطس 04, 2012 3:36 pm
جينا تانى طبعا هنتسحر هنتسحر ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هنتسحر فول لالالالااالالالا كل ناس عرفاه
فاحبيت نعمل سندوتش
-------------------------------------
فكرة عجيبة نعمل سندوتش ف الصيام هنكون عايزين ناكل
--------
لا لالالاالا انت فاكر ان ده هيكون سندوتش فول او جبن لا لالا
ده سندوتش شاورما ب اللحم
--------------------------------------
مثل هذا السندوتش
----------------------------
معلومات
---------------
محتوى الوصفة : لحوم
درجة الصعوبة : سهلة
خصائص : سعرات حرارية قليلة ومحببة للاطفال .
الكمية تكفى : 3 اشخاص
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهى او الطبخ : 90 دقيقة
------------------------------------------------
المقادير
----------------
1/2 كيلو لحم قطع او بفتيك
مقدار ماء بصل
3 ملعقة خل كبير
مقدار ملح وفلفل وبهرات
3 ثمرات طماطم كبيرة
4 ثمرات فلفل اخضر كبير
---------------------------------
التحضير
-----------
يقطع اللحم شرائح طويلة رفيعة ويتبل بماء البصل والخل لمدة ساعتين.
يقطع الطماطم والفلفل لمكعبات صغيرة والبقدونس يفرم .
------------------------------------
الطبخ او الطهى
-------------
- يوضع اللحم على النار ويقلب حتى يصبح لونه غامق ثم تقلل النار من تحته.
2- كلما تشرب اللحم ماءه يزاد له نصف كوب ماء حتى يقارب على النضج.
3- عندها يمكنك إضافة الملح والتوابل والفلفل الأخضر.
4- بعد تمام نضجه يضاف الطماطم والبقدونس وتغلق النار مباشرة.
-----------------------------------
ملاحظات
------------------
إذا لم يكن لديك وقت لترك اللحم في التتبيلة يمكنك وضعه على النار مباشرة بماء البصل والخل.
لا يوضع الطماطم والبقدونس قبل انتهاء نضج اللحم لأم الطماطم تخرج ماء وهي على النار وهذا ليس مطلوبا، وأما البقدونس فيفقد رائحته النفاذة.
يستخدم شاورما اللحم في السندوتشات مع الطحينة.
------------------------------------------------
وكدة تكون بهذا الشكل
---------------------------
وكدة تكون خلصت الفقرة
هنتسحر فول لالالالااالالالا كل ناس عرفاه
فاحبيت نعمل سندوتش
-------------------------------------
فكرة عجيبة نعمل سندوتش ف الصيام هنكون عايزين ناكل
--------
لا لالالاالا انت فاكر ان ده هيكون سندوتش فول او جبن لا لالا
ده سندوتش شاورما ب اللحم
--------------------------------------
مثل هذا السندوتش
----------------------------
معلومات
---------------
محتوى الوصفة : لحوم
درجة الصعوبة : سهلة
خصائص : سعرات حرارية قليلة ومحببة للاطفال .
الكمية تكفى : 3 اشخاص
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهى او الطبخ : 90 دقيقة
------------------------------------------------
المقادير
----------------
1/2 كيلو لحم قطع او بفتيك
مقدار ماء بصل
3 ملعقة خل كبير
مقدار ملح وفلفل وبهرات
3 ثمرات طماطم كبيرة
4 ثمرات فلفل اخضر كبير
---------------------------------
التحضير
-----------
يقطع اللحم شرائح طويلة رفيعة ويتبل بماء البصل والخل لمدة ساعتين.
يقطع الطماطم والفلفل لمكعبات صغيرة والبقدونس يفرم .
------------------------------------
الطبخ او الطهى
-------------
- يوضع اللحم على النار ويقلب حتى يصبح لونه غامق ثم تقلل النار من تحته.
2- كلما تشرب اللحم ماءه يزاد له نصف كوب ماء حتى يقارب على النضج.
3- عندها يمكنك إضافة الملح والتوابل والفلفل الأخضر.
4- بعد تمام نضجه يضاف الطماطم والبقدونس وتغلق النار مباشرة.
-----------------------------------
ملاحظات
------------------
إذا لم يكن لديك وقت لترك اللحم في التتبيلة يمكنك وضعه على النار مباشرة بماء البصل والخل.
لا يوضع الطماطم والبقدونس قبل انتهاء نضج اللحم لأم الطماطم تخرج ماء وهي على النار وهذا ليس مطلوبا، وأما البقدونس فيفقد رائحته النفاذة.
يستخدم شاورما اللحم في السندوتشات مع الطحينة.
------------------------------------------------
وكدة تكون بهذا الشكل
---------------------------
وكدة تكون خلصت الفقرة
رد: مطبخ العرب الحلقة الثالثة
السبت أغسطس 04, 2012 3:37 pm
وكة احنا خلصنا جمييييييييييييييع الفقرات للاسئلة او المقتراحات برجاء الاتصال بنا او ببعت لى رسالة خاصة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى